Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Ίδρυμα Οικονομικών κ Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ)

Επειδή ουδέν κρυπτόν υπό το φως του διαδικτύου ψάχνοντας για ένα άρθρο πηγή για τα γραφόμενα μου βρέθηκα μπροστά στο αρχείο με τίτλο ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ.



Υπεύθυνος για την μελέτη αυτή είναι το ΙΟΒΕ. Η μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών έγινε τον Μάιο του 2010. Τι λέει; Οτι άν υποθέσουμε ότι το Π.Σ.Α. υλοποιηθεί και έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα τότε και μόνο τότε το 2020 το χρέος της χώρας μας θα είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτό που ήταν πέρσι.Δείτε την παρακάτω εικόνα που βρίσκεται στην σελ.8 της σχετικής μελέτης.


Από την ιστοσελίδα του ΑΝΤ1 δανείζομαι το παρακάτω απόσπασμα που δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουλίου του 2010. "«Διαβατήριο εξόδου από την επικίνδυνη ζώνη της χρεοκοπίας» χαρακτήρισε το Μνημόνιο Οικονομικής Πολιτικής που υλοποιεί η χώρα μας, ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ με θέμα την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της."
Η συγκεκριμένη εκδήλωση του ΙΟΒΕ έτυχε μεγάλης προβολής από τα ΜΜΕ. Εκτός από τον ΑΝΤ1 προβλήθηκε και στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ αφού σε αυτήν την βαρυσήμαντη εκδήλωση ακούστηκαν "τα πρώτα αισιόδοξα μυνήματα για την ελληνική οικονομία". Oι δημοσιογράφοι μάλιστα έδειξαν ιδίαιτερο ζήλο και υπερέβαλαν στην προβολή των αποτελεσμάτων της νεότερης έρευνας του ΙΟΒΕ (ΙΟΥΛΙΟΣ 2010), όπως φαίνεται και στο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο εξαίρετο μπλόγκ από την Θεσαλλονίκη ΤΑ ΧΑΛΙΑ. (Διαβάστε το άρθρο πατώντας εδώ. ) 

Τώρα θα φταίμε εμείς που γινόμαστε καχύποπτοι;

Πως γίνεται ο ΙΟΒΕ να χαρακτηρίζει ως ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ το μνημόνιο με την Τρόικα την στιγμή που 2 μήνες πριν το ίδιο με δική του μελέτη μας ενημέρωνε ότι αν ισχύσουν συγκεκριμένες προυποθέσεις το δημόσιο χρέος της χώρας μας θα είναι σε 10 χρόνια όσο ήταν πέρσι που αναγκαστήκαμε να υπαχθούμε στο μηχανισμό στήριξης ή όπως λένε οι ξένοι THE BAILOUT PROGRAMM.

Γιατί ο ΙΟΒΕ υποστηρίζει μια πολιτική που δημιουργεί συνθήκες φτωχοποίησης ενός λαού για να έχει τα ίδια προβλήματα κάθε δέκα χρόνια ενώ το εισόδημα του θα μειώνεται δραστικά;;

Αυτός δεν είναι μηχανισμός στήριξης αυτός είναι μηχανισμός εξαθλίωσης. Ο καλύτερος τρόπος να πείς ψέμματα είναι οι άριθμοι λέει ο λαός και στον ΙΟΒΕ το ξέρουν πολύ καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου