Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Πως 50 άνθρωποι πέταξαν έξω απ’την χώρα μια διεφθαρμένη κυβέρνηση και άλλαξαν τη Ζωή τους!..

Τους τελευταίους δραματικούς μήνες έχω διαβάσει έναν μεγάλο αριθμό άρθρων για την διαφθορά του μεταπολιτευτικού συστήματος της Ελλάδας και την απίστευτη ευκολία με την οποία το πολιτικό αυτό σύστημα κατεδάφησε και ξεπούλησε την χώρα μέσα σε λίγους μήνες.
Έχω την αίσθηση ότι όλοι γνωρίζουμε τα ίδια πράγματα και είμαστε κοινωνοί των ίδιων γεγονότων και της ίδιας πραγματικότητας.

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Η εθνική απειλή του μνημονίου 1

Δείτε το βίντεο από την συνέντευξη του κου Μαριά για τις λεπτομέρειες που δεν μας λένε από την υπογραφή του μνημονίου.
Παρατηρήστε τα σχόλια των δημοσιογράφων για να "ελαφρύνουν" το θέμα....

Η εθνική απειλή του μνημονίου 2

Δείτε το δεύτερο μέρος του βίντεο από την συνέντευξη του Κου Μαριά

Merle Hazard για το χρέος της Ελλάδας

Δείτε το βίντεο...χωρίς σχόλια από εμάς.

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Η κρίση του καπιταλισμού

Ενα ενδιαφέρον βίντεο σε κινούμενα σχέδια που εξηγεί την κρίση του καπιταλισμού.
Από τον David Harvey

Δείτε το βίντεο..

Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος γίνεται;;;

Αφορμή για αυτό το άρθρο μου έδωσε ο μπλόγκερ parisk (www.parisk.gr).
Στο Βίντεο αυτό (δείτε το εδώ) ο καλός μπλόγκερ αναρωτιέται γιατί ο πίνακας με τον τίτλο "Η Ελλάς Ευγνωμονούσα" που βρίσκεται στο πρωθυπουργικό γραφείο στο μέγαρο Μαξίμου έχει καλυφθεί από ένα μπλε παραβάν ή κουρτίνα. Το περιστατικό έχει επισυμανθεί σε 2 συνεντεύξεις του πρωθυπουργού την μία τον Απρίλιο στην Εφημερίδα το Βήμα και την δεύτερη στην πρόσφατη συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία.

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Ίδρυμα Οικονομικών κ Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ)

Επειδή ουδέν κρυπτόν υπό το φως του διαδικτύου ψάχνοντας για ένα άρθρο πηγή για τα γραφόμενα μου βρέθηκα μπροστά στο αρχείο με τίτλο ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ.

Είναι ο μηχανισμός στήριξης ένα πακέτο σωτηρίας ή απλά φάγαμε πακέτο;

Εχω μια συνήθεια να ενημερώνομαι για το τι συμβαίνει στον κόσμο και στην χώρα μου από το διαδίκτυο. Κάθε πρώι μαζί με τον καφέ, μαζί με το πρώτο τσιγάρο θα κάνω την καθιερωμένη επίσκεψη από τα διαδικτυακά "στέκια" ενημέρωσης. Η εικόνα που κάποιος αποκομίζει αν κάνει αυτήν την βόλτα στα εγχώρια ή ξένα ειδησεογραφικά site είναι, ότι η Ελλάδα και οι Ελληνες θα έπρεπε να πανυγηρίζουν για το περίφημο πια Πακέτο Σωτηρίας. Η έστω και καθυστερημένη παρέμβαση της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ σώζει την Ελλάδα την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή από την χρεωκοπία. Η περιγραφή των γεγονότων μάλιστα μου θυμίζει έντονα τον ημιτελικό Ελλάδα - Τσεχία το 2004 που βάλαμε ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης και προκριθήκαμε στον Τελικό. Για τέτοια επιτυχία μιλάμε.